ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Eğitim Bölümü > Türkçemiz Ve Diğer Dersler > Türkçe - Edebiyat


Yazım Kuralları / İmla Kuralları, Yazım Yanlışları İle İlgili Test Soruları


Yazım Kuralları / İmla Kuralları, Yazım Yanlışları İle İlgili Test Soruları

Türkçemiz Ve Diğer Dersler Kategorisinde ve Türkçe - Edebiyat Forumunda Bulunan Yazım Kuralları / İmla Kuralları, Yazım Yanlışları İle İlgili Test Soruları Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Yazım Kuralları / İmla Kuralları, Yazım Yanlışları İle İlgili Test Soruları Yazım Kuralları / İmla Kuralları, Yazım Yanlışları İle İlgili ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 03 Ağustos 2015, 17:26   #1
Durumu:
Çevrimdışı
ForumSevgisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
none
Üyelik tarihi: 14 Temmuz 2015
Mesajlar: 8.944
Konular: 8563
Beğenilen: 0
Beğendiği: 0
www.forumsevgisi.com
Standart Yazım Kuralları / İmla Kuralları, Yazım Yanlışları İle İlgili Test Soruları

Yazım Kuralları / İmla Kuralları, Yazım Yanlışları İle İlgili Test Soruları

Yazım Kuralları / İmla Kuralları, Yazım Yanlışları İle İlgili Test Soruları

1. Gökbilimi ve coğrafyayla ilgili konuların anlatımında “Dünya” ile öteki gezegen adları “Güneş” ve “Ay” sözcükleri büyük harfle başlar.
Aşağıdakilerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır?
a) Nükleer silahlar Dünya’yı tehdit ediyor.
b) Ay Dünya’ya en yakın gökcismi ve Dünya’nın uydusudur.
c) Gezegenlerin yörüngesi Güneş’ten uzaklaştıkça genişlemektedir.
d) Sanatçının dünyasında karamsarlığa yer yoktur.
e) Hava o kadar sıcaktı ki sanki güneş alçalmıştı.

2.
1. Solonda konsolos Vefik Bey’in arkadaşları oturuyordu.
2. 14 Aralık Salı günü yapılan toplantı çok verimli olmuştu.
3. Başkalarına kızıpta bize bağırmaya hakkın yok.
4. Göz göze geldiğimizde ne demek istediğini anlamıştım.
Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangi ikisinde yazım yanlışı vardır?
a) 1 – 2
b) 1 – 3
c) 2 – 3
d) 2 – 4
e) 3 – 4

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
a) Kuzey Anadolu Fay hattı batılı uzmanlarca inceleniyor.
b) Bu yılki yarışma Güney Kore’de yapılacak.
c) Güneydoğuya bakan odalar yazın çok sıcaktır.
d) Karadeniz’in doğusuna doğru yol alıyorduk.
e) Hava tahminlerine göre İçbatı Ege’de yağış bekleniyor.

4. Aşağıdakilerin hangisinde “– ki ” ekinin veya “ki” bağlacının yazımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur?
a) Madem ki gelmeyecektin niye bizi beklettin?
b) Masadaki kalemi alıp cebine koydu.
c) Desemki vakitlerden bir nisan akşamıdır.
d) Kenarda ki yoldan gidersek iyi olur.
e) Soru sorduğu zaman cevaplaki sussun.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Söyliyecek sözü olmasına rağmen hep sessiz kalırdı.
b) Samimi olmıyan bir hayatın güzel yanı olmaz diyordu.
c) Dün kalabalık bir sokakta yanlızca seni gördüm.
d) Ona şu anda sürpriz bir doğumgünü hazırlıyoruz.
e) Küçük bir sokakda sebze satıyordu.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Yarın bizimle Ankara’ya gelmiyormusun?
b) Ünlü şair Tevfik Fikret lisesini başarıyla bitirmiş.
c) Büyük Menderes nehri bu bölgeye dökülür.
d) Seninde saçına bir gün karlar yağacak.
e) Tarihi kale yok (bilgi yelpazesi.net) olmak üzere.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Mirastan herbirine eşit ölçüde pay verildi.
b) Bu olaya milletce tepkimizi göstermeliyiz.
c) Düşünki akrabaların seni arayıp sormadı.
d) Bahse girerim o da pişman olmuştur.
e) Pekçok edebiyatçı tarafından beğenilen biridir.

8. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır?
a) Tuz gölünde değişik balıklar yaşayamaz.
b) Cemil bey toplantı için Ankara’ya gitti.
c) Bu yazıyı bir Edebiyat Dergisi’nden aldım.
d) İstanbul Üniversitesi’nde bir profesör konuşma yaptı.
e) H. Edip Anılarını “Dağa Çıkan Kurt”ta yazdı.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Cumhuriyetin 75’nci yılını kutladık.
b) Saat 16:15’de sizinle görüşelim.
c) Elindeki kalemlerin 10’nunu bana verdi.
d) Bizim çocuk 5’er 5’er saymayı öğrenmiş.
e) Sınıflarımız 25’şer kişiden oluşuyor.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Demin ki kavgada dört kişi yaralanmış.
b) Babasıda ölünce bir başına kalakalmış.
c) Elbisesin de çıkması zor yağ lekeleri vardı.
d) Bu konu da her türlü desteği vermeğe hazırız.
e) Mademki gelmeyecektin niye aramadın?

CEVAP ANAHTARI
1.a 2.b 3.a 4.b 5.d 6.e 7.d 8.d 9.d 10.e
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
ile, ilgili, imla, kurallari, sorulari, test, yanlislari, yazim

Seçenekler
Stil


Saat: 06:05

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,