ForumSevgisi.Com

ForumSevgisi.Com (http://www.forumzirve.net/register.php/)
-   Yemek Tarifleri - Sırlar (http://www.forumzirve.net/register.php/73-yemek-tarifleri-sirlar/)
-   -   2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri (http://www.forumzirve.net/register.php/yemek-tarifleri-sirlar/27632-2015-sevgililer-gunu-sofrasi-onerileri.html)

Liich 17 Ocak 2015 00:26

2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri
 
http://www.topukluyazilar.com/wp-con...02/tavuk-1.jpg

1. MENÜ
Malzemeler
Ana yemek için;
  • 2 parça kemiksiz tavuk kalçası
  • 1 demet ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 100 gr kaşar rendesi/ tercihe gore oranı değiştirilebilir
  • 2 çay kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Bir diş sarımsak
Püre için;
  • 2 ortaboy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • ¾ çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
Yapılışı :
http://www.topukluyazilar.com/wp-con...-1-300x300.jpg



Öncelikle tavuk parçalarımızı, sosunu içine çekmesi için ıspanağımızı sotelerken ince kestiğimiz bir diş sarımsakla birlikte soya sosuna yatırıyoruz. En azından yarım saat beklerse sos iyice tavuğa nüfuz edecektir.
Diğer yanda soğanı az zeytinyağında kavurup, yüksek ateşte üzerine ıspanak yapraklarını ilave ederek soteliyoruz. Birer tutam tuz&karabiber ekleyerek yaprakları öldürüyoruz. Başka bir tavada az miktarda beşamel sos hazırlayarak ıspanak sotemizle birleştiriyoruz.
Sosunu çeken tavuk kalçalarımızın her iki yüzüne de azıcık tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 220 derece ısıdaki fırının ızgara modunda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra tavuğu ters düz ederek arka tarafını da kızartıyoruz. Soya sosu tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymuyoruz. Yaklaşık toplamda 25 dakika ızgarada kalan ve üzeri pembeleşen tavugumuzun üzerine biraz kekik ve kaşar rendesini ekleyerek bir 5 dakika daha ızgaralıyoruz.
Izgarada tavuğumuz pişerken patateslerimizi haşlayıp, ezilecek kıvama geldikten sonra ocaktan alıyor, suyunu süzüyor ve tereyağ, süt, kaşar rendesi, tuz&karabiberi ilave ederek harmanlıyor ve püre kıvamına getiriyoruz.
Fırından çıkarttığımız dışı çıtır&içi pamuk piliç bonfilemizi, öncelikle kalp şeklinde yayarak koyduğumuz beşamel soslu ıspanak sote yatağının üzerine koyuyor, yanına kalpli kalıbımızla şekil vererek servis ettiğimiz patates püremizle son halini veriyoruz. Salatanızı damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.



Liich 17 Ocak 2015 00:31

2.MENÜ

Roka yaprakları arasında Fırında Izgara Somon ve Kalpli sunumuyla salatamız…
Malzemeler:
1 somon fileto (bir kişi için çok fazla olduğundan bir dilimi 2 parçaya ayıracağız)
  • 1 limon
  • 1 kırmızı soğan
  • Defne yaprağı
  • 10 dilim roka yaprağı
  • Zeytinyağı&Tuz&karabiber
Yapılışı :



http://www.topukluyazilar.com/wp-con...o%C4%9Fraf.jpg


Somon filetomuzu öncelikle 2 eşit parça olacak şekilde kesiyoruz. Balığımızın her iki yüzüne de zeytinyağı&tuz&karabiber karışımı sürüyoruz.
Limon ve soğanı ince dilimler halinde kesiyor ve fırın tepsisinin öncelikle tabanına bu dilimleri karışık diziyor, üzerine balıklarımızı koyuyor ve dilimlerimizin diger yarısını da balığımızın üzerine diziyoruz. Balığın hem altına hem üstüne birer defne yaprağı da koymanızı öneririm çok güzel koku veriyor. Ben sevgililer gününe özel olması açısından limon ve soğan dilimlerini kalpli kalıbımla keserek yerleştirdim, hoş bir görüntü kattı.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırının ızgara moduna balığımızı yerleştiriyor ve yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Her fırının pişirme derecesi farklılık gösterebileceği için ara ara Kontrol ederek pişirmenizi öneririm.
Balığımızın rengi dönüp, üzeri kızarınca fırından çıkartıyoruz. Tabağımıza yerleştirdiğimiz roka yapraklarımızın üzerine somon dilimimizi yerleştiriyor, yine kalpli kalıbımızla dilimlediğimiz havuçlu, salatalık ve domatesli yeşillik salatamızın yanında servise sunuyoruz.


Afiyetler olsun…


Saat: 14:59