ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar

Yemek Tarifleri - Sırlar Yemek Paylaşımlarımız Burada


2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri

Yemek Paylaşımlarımız Burada


2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri

ForumSevgimiz Hanımefendiler Kategorisinde ve Yemek Tarifleri - Sırlar Forumunda Bulunan 2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> 2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri 1. MENÜ Malzemeler Ana yemek için; 2 parça kemiksiz tavuk kalçası 1 demet ıspanak 1 ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Liich
Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 17 Ocak 2015, 00:26   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Icon10.gif 2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri

2015 Sevgililer Günü Sofrası Önerileri



1. MENÜ
Malzemeler
Ana yemek için;
  • 2 parça kemiksiz tavuk kalçası
  • 1 demet ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 100 gr kaşar rendesi/ tercihe gore oranı değiştirilebilir
  • 2 çay kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Bir diş sarımsak
Püre için;
  • 2 ortaboy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • ¾ çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
Yapılışı :




Öncelikle tavuk parçalarımızı, sosunu içine çekmesi için ıspanağımızı sotelerken ince kestiğimiz bir diş sarımsakla birlikte soya sosuna yatırıyoruz. En azından yarım saat beklerse sos iyice tavuğa nüfuz edecektir.
Diğer yanda soğanı az zeytinyağında kavurup, yüksek ateşte üzerine ıspanak yapraklarını ilave ederek soteliyoruz. Birer tutam tuz&karabiber ekleyerek yaprakları öldürüyoruz. Başka bir tavada az miktarda beşamel sos hazırlayarak ıspanak sotemizle birleştiriyoruz.
Sosunu çeken tavuk kalçalarımızın her iki yüzüne de azıcık tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 220 derece ısıdaki fırının ızgara modunda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra tavuğu ters düz ederek arka tarafını da kızartıyoruz. Soya sosu tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymuyoruz. Yaklaşık toplamda 25 dakika ızgarada kalan ve üzeri pembeleşen tavugumuzun üzerine biraz kekik ve kaşar rendesini ekleyerek bir 5 dakika daha ızgaralıyoruz.
Izgarada tavuğumuz pişerken patateslerimizi haşlayıp, ezilecek kıvama geldikten sonra ocaktan alıyor, suyunu süzüyor ve tereyağ, süt, kaşar rendesi, tuz&karabiberi ilave ederek harmanlıyor ve püre kıvamına getiriyoruz.
Fırından çıkarttığımız dışı çıtır&içi pamuk piliç bonfilemizi, öncelikle kalp şeklinde yayarak koyduğumuz beşamel soslu ıspanak sote yatağının üzerine koyuyor, yanına kalpli kalıbımızla şekil vererek servis ettiğimiz patates püremizle son halini veriyoruz. Salatanızı damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.


Dua ' bunu beğendi.
Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 17 Ocak 2015, 00:31   #2
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart

2.MENÜ

Roka yaprakları arasında Fırında Izgara Somon ve Kalpli sunumuyla salatamız…
Malzemeler:
1 somon fileto (bir kişi için çok fazla olduğundan bir dilimi 2 parçaya ayıracağız)
  • 1 limon
  • 1 kırmızı soğan
  • Defne yaprağı
  • 10 dilim roka yaprağı
  • Zeytinyağı&Tuz&karabiber
Yapılışı :






Somon filetomuzu öncelikle 2 eşit parça olacak şekilde kesiyoruz. Balığımızın her iki yüzüne de zeytinyağı&tuz&karabiber karışımı sürüyoruz.
Limon ve soğanı ince dilimler halinde kesiyor ve fırın tepsisinin öncelikle tabanına bu dilimleri karışık diziyor, üzerine balıklarımızı koyuyor ve dilimlerimizin diger yarısını da balığımızın üzerine diziyoruz. Balığın hem altına hem üstüne birer defne yaprağı da koymanızı öneririm çok güzel koku veriyor. Ben sevgililer gününe özel olması açısından limon ve soğan dilimlerini kalpli kalıbımla keserek yerleştirdim, hoş bir görüntü kattı.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırının ızgara moduna balığımızı yerleştiriyor ve yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Her fırının pişirme derecesi farklılık gösterebileceği için ara ara Kontrol ederek pişirmenizi öneririm.
Balığımızın rengi dönüp, üzeri kızarınca fırından çıkartıyoruz. Tabağımıza yerleştirdiğimiz roka yapraklarımızın üzerine somon dilimimizi yerleştiriyor, yine kalpli kalıbımızla dilimlediğimiz havuçlu, salatalık ve domatesli yeşillik salatamızın yanında servise sunuyoruz.


Afiyetler olsun…
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
2015, aşk, dekorasyon, dekorasyonlar, elbise, elbiseler, gunu, günü, güzel, kırmızı, masa, menu, onerileri, sevgi, sevgili, sevgililer, sevgiliye, sofra, sofrasi, sözler, tutku, yemekler, özel

Seçenekler
Stil


Saat: 06:38

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,