ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar

Yemek Tarifleri - Sırlar Yemek Paylaşımlarımız Burada


Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek

Yemek Paylaşımlarımız Burada


Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek

ForumSevgimiz Hanımefendiler Kategorisinde ve Yemek Tarifleri - Sırlar Forumunda Bulunan Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek 1 Yiyeceklere dokunmadan önce ve sonra, banyoyu kullandıktan, bebeğin altını değiştirdikten ve ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 31 Ekim 2014, 17:17   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Cate
Üye
Cate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acimasiz
Üyelik tarihi: 26 Ekim 2014
Şehir: -sen gittin herkes ölmeye başladı
Mesajlar: 4.582
Konular: 2467
Beğenilen: 227
Beğendiği: 168
www.forumsevgisi.com
Standart Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek

Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek

Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek
1
Yiyeceklere dokunmadan önce ve sonra, banyoyu kullandıktan, bebeğin altını değiştirdikten ve ev hayvanlarına dokunduktan sonra sıcak sabunlu suyla ellerinizi yıkayın. İshaliniz varsa yiyeceği siz hazırlamayın.


2
Kesme tahtalarınızı, tabaklarınızı, diğer mutfak eşyalarınızı ve mutfak tezgahlarınızı her bir yiyeceği hazırladıktan sonra ve bir sonrakine geçmeden önce sıcak sabunlu suyla yıkayın.


3
Plastik veya gözenekli olmayan kesme tahtaları kullanın. Bu tahtalar, her bir kullanımdan sonra bulaşık makinesinde veya sıcak sabunlu suda yıkanmalıdır.



4
Mutfak tezgahlarını temizlemek için kağıt havlu kullanmaya çalışın. Eğer kumaş havlu kullanıyorsanız onları çamaşır makinenizin en sıcak ayarında sık aralıklarla yıkayın.


5
Çiğ et, tavuk ve deniz ürünlerini alışveriş çantanızdaki ve buzdolabınızdaki diğer yiyeceklerden ayırın.


6
Mümkünse, çiğ et ürünleri için farklı bir kesme tahtası kullanın.



7
Çiğ et, tavuk ve deniz ürünleri ile temas ettikten sonra daima sıcak sabunlu suyla ellerinizi, kesme tahtanızı, tabağınızı ve kullandığınız diğer mutfak eşyalarını deterjanlı suyla yıkayın.


8
Asla daha önce çiğ et, tavuk veya deniz ürünleri konmuş bir tabağa pişmiş yiyecek koymayın.


9
Et, tavuk, güveç ve diğer yiyeceklerin olması gerektiği gibi pişirildiğinden emin olmak için pişmiş yiyeceklerin iç ısısını ölçen temiz bir termometre kullanın.


10
Rostoları ve biftekleri en az 63 derecede pişirin. Tavuk etleri iyi pişmesi için 82 dereceye kadar pişirilmelidir. Kıyma işlenirken bakteriler etin her tarafına yayıldığından, her zaman en az 71 derecede pişirilmelidir.



11
Sağlık uzmanları az pişmiş, pembe renkli kıymanın yüksek hastalık riski taşıdığını söylüyorlar. Eğer bir termometre yoksa içi pembe kalmış kıymayı yemeyin.



12
Yumurtaları sarısı ve beyazı katılaşana kadar pişirin. Yumurtaların çiğ kaldığı veya kısmen pişirildiği tarifleri kullanmayın.



14
Balık, ışığı geçirmeyecek ve çatalla kolayca alınacak kadar tane tane pişirilmelidir.



13
Mikrodalga fırında pişirirken yiyecekte bakterilerin yaşamayacağı, hiçbir soğuk yeri kalmayacak şekilde pişirin. En iyi şekilde pişirmek için yiyeceklerin üstünü kapatın, arada karıştırın veya döndürün. Eğer mikrodalga fırının döndürme tepsisi yoksa pişirme sırasında elinizle bir veya iki kez tabağı çevirin.



15
Sosları, çorbaları ve et suyunu tekrar ısıtırken iyice kaynayana kadar ısıtın. Diğer yemeklerden arta kalanları en az 74 derecede iyice pişirin.



16
Bozulmaya elverişli yiyecekleri, hazır yiyecekleri ve yemeklerden arta kalanları iki saat içinde buzdolabına koyun veya dondurun.



17
Buzunu çözmek için yiyecekleri oda sıcaklığında bırakmayın. Buzdolabında, soğuk akan suyun altında veya mikrodalgada çözdürün ve buzdolabında zeytinyağlı salamuraya bırakın.



18
Büyük miktardaki yemeklerden arta kalanları buzdolabında çabuk soğutmak için küçük, derin olmayan kaplara bölün. Buzdolabını tam olarak doldurmayın. Soğuk hava, yiyecekleri güvenli tutabilmesi için dolap içinde dolaşabilmelidir.
________________
aşkın ekimi kasımı olmaz ki.
ılık bir ekim sabahında,
ayaz bir şubat akşamında,
ya da temmuz güneşinde sevemez miyim seni?
severim, hem de çok!
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
getirmek, guvenli, hale, yiyecekleri

Seçenekler
Stil


Saat: 03:40

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,