ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar

Yemek Tarifleri - Sırlar Yemek Paylaşımlarımız Burada


Hamur Mayalama

Yemek Paylaşımlarımız Burada


Hamur Mayalama

ForumSevgimiz Hanımefendiler Kategorisinde ve Yemek Tarifleri - Sırlar Forumunda Bulunan Hamur Mayalama Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Hamur Mayalama Hamur Mayalama Hamur, yoğurt, peynir, bira, şıra, boza gibi yiyecekler, içecekler mayalanıp fışkırma sonucunda olur; bu olay da ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 01 Kasım 2014, 13:54   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Cate
Üye
Cate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acimasiz
Üyelik tarihi: 26 Ekim 2014
Şehir: -sen gittin herkes ölmeye başladı
Mesajlar: 4.582
Konular: 2467
Beğenilen: 227
Beğendiği: 168
www.forumsevgisi.com
Standart Hamur Mayalama

Hamur Mayalama


Hamur Mayalama
Hamur, yoğurt, peynir, bira, şıra, boza gibi yiyecekler, içecekler mayalanıp fışkırma sonucunda olur; bu olay da maya denilen, mantar cinsi küçücük canlı varlıkların eseridir.

Bu arada, bira mayası ancak mikroskopla görülebilen, yumurta biçimi tek hücrelerden meydana gelmiştir. Bunlar açık havada, şekerli su içinde zincirleme tomurcuklanarak ürerler. Kapalı yerde ise şekerli suyu alkole çevirirler. Bira, şarap gibi alkollü içkiler bu şekilde hazırlanır. Kapalı şişelerle dinlendiril-meye bırakılan meyva sularının içindeki şeker, böylece, mayanın etkisiyle, zamanla alkol olur.Mayanın kendine öz bîr kokusu vardır. Bir mayanın ölmür ya da diri olduğunu anlamak için bir miktar su içine biraz un, biraz da şeker atılarak mayayla karıştırılır. Bir süre sonra hamurun üzerinde küçük küçük kabarcıklar belirmeye başlar. Zamanla hamur kabarır, köpüklenerek yükselir.

Maya Nasıl Yapılır?

Maya yapmak için çeşitli usuller vardır Küçük maya hücreleri açık havada belirli bir ısı altında iyi bir şekilde beslenir. En elverişli besin maddesi arpa, buğday, pirinçtir Önce tahılarm taneleri tazelenir, öğütülür, sonra filtreden geçirilmiş suyla karıştırılır. Tahıl başka öğütülmüş tanelerin unu ile karıştırılmadan önce pişirilmelidir Bundan sonra çorba kıvamında olan sıvıya, içindeki nişastayı maltoza çevirebilmek için çimlenmiş, sonra da kavrulmuş arpa unu katılır, çünkü maya hücreleri maltoz içinde en iyi gelişme, çoğalma şartlarını bulur.

Sonra bu çorba kıvamındaki karışıma süt asidi bakterileri katılır. Bunlar, bazan kaynarken sütün kesilmesine yol açan bakterilerdir, nişasta tanelerinin maya hücreleri tarafından kolaylıkla sindirilmelerini sağlarlar Böylece gayet kuvve bir mayalaşma meydana gelir

Bu, ekşime kabları denen kablarda yapılır. Artık boza koyuluğundaki bu karışım süzülmeye hazır bir duruma gelmiştir, Süzülerek elde edilen berrak sıvıya maya şerbeti denir. Soğuyan bu sıvı büyük bakır kablara konur, içine mayalanmayı şiddetlendirmek için önceki çorba kıvamındaki sıvıdan bir miktar katılır.
________________
aşkın ekimi kasımı olmaz ki.
ılık bir ekim sabahında,
ayaz bir şubat akşamında,
ya da temmuz güneşinde sevemez miyim seni?
severim, hem de çok!
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
hamur, mayalama

Seçenekler
Stil


Saat: 22:14

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,