ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar

Yemek Tarifleri - Sırlar Yemek Paylaşımlarımız Burada


Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır

Yemek Paylaşımlarımız Burada


Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır

ForumSevgimiz Hanımefendiler Kategorisinde ve Yemek Tarifleri - Sırlar Forumunda Bulunan Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır Ürünleri saklamanın en iyi yolu, ne tür ürünün saklandığının yanı ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 01 Kasım 2014, 22:53   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Cate
Üye
Cate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acimasiz
Üyelik tarihi: 26 Ekim 2014
Şehir: -sen gittin herkes ölmeye başladı
Mesajlar: 4.582
Konular: 2467
Beğenilen: 227
Beğendiği: 168
www.forumsevgisi.com
Standart Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır

Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır

Sebze ve Meyveler Nasıl Saklanır
Ürünleri saklamanın en iyi yolu, ne tür ürünün saklandığının yanı sıra hangi meyvelerle sebzelerin bir arasa saklandığına da bağlıdır. Ne tür kapta muhafaza edileceğini düşünmek de önemlidir. Örneğin, bazı sebzelerin poşetlerde saklanması gerekirken bazıları suya batırılmış halde daha uzun dayanır. Kök sebzeler istisna olmakla birlikte, saklamadan önce kurutmak kaydıyla, meyve ve sebzeleri saklamadan önce yıkamak genelde iyidir; aşırı nem birçok durumda çürümeyi hızlandıracaktır. Ürünleri saklamanın uygulama şeklinden şüphe ederseniz bilen bir manava sorabilirsiniz.

Meyveleri Saklamak

Çoğu meyve, örneğin elma, muz, narenciye, şeftali ve karpuz kabuklarına dokunulmadıkça olgunlaşmaları için birkaç gün oda sıcaklığında bırakılmalıdır. Meyve olgunlaştıktan sonra, kesilmiş olsa bile buzdolabında saklanabilir. Çekirdekleri çıkarılmış küçük meyveler, buzdolabında en yüksek rafta delikli bir poşete veya karton kutuya konulmalıdır; üst raflar alt raflardan nispeten daha sıcaktır ve genelde göz seviyesine daha yakındır, o yüzden herhangi bir çürüme hemen görülebilir. Birçok meyve dört gün ile bir hafta arasında dayanabilir. Elma, muz, nektar ve kavunlar başka ürünlerin yanına koyulmamalıdır çünkü başka meyvelerle sebzelerin çok hızlı çürümeye neden olabilen gazlar salıverirler.

Yumuşak Meyveler ve Mantarlar

Yumuşak-kabuksuz meyveler ve mantarlar ustalık isteyebilir çünkü hem oldukça naziktir hem de kolayca çürümeye meyillidir. Genel anlamda, yumuşak-kabuksuz meyveler ve mantarlar gibi ürünleri kese kağıtlarında tek katmanda veya kağıt havlu örtülü karton kutularda aralıklı dizerek saklamak en iyisidir. Çilek veya yabanmersini genelde bir hafta dayanır ama ahududu ve böğürtlen iki üç gün sonra bozulmaya eğilimlidir. Mantarlar da sadece birkaç gün dayanabilir ama bazen raf ömrünü üzerilerine hafif nemli bir kağıt havlu koyarak uzatmak mümkündür. Ne yumuşak-kabuksuz meyveler ne de mantarlar dolaba kaldırılmadan önce yıkanmalıdır.

Kök Sebzeler ve Balkabağı

Kök sebze ve balkabağı gibi ürünleri saklamanın en iyi yolu onları hiç buzdolabına koymamaktır. Patates, yer elması, soğan, sarımsak ve gulgas kökü genelde yaklaşık oda sıcaklığında, 10°C’den daha soğuk olmamak kaydıyla saklanmalıdır ve sadece kullanıldıklarında yıkanmalılardır yoksa hızla çürüyebilirler. Soğan ve arpacık soğanı bu şekilde bir ay saklanabilir ama sarımsak ve patates uygun şekilde saklanırsa aylarca dayanabilir. Balkabağı ve benzer sebzeler, örneğin su kabağı ve sakız kabağı oda sıcaklığında genelde iki hafta kadar dayanabilir.

Nişastalı sebzeler buzdolabında saklanmamalıdır çünkü soğuk onları tatsızlaştırabilir. Soğukta saklanan nişastalı sebzeler kullanılmadan birkaç saat önce ısınmaları için oda sıcaklığına bırakılmalıdır. Köklü sebzelerde, özellikle uzun süre saklanmışlarsa belirli aralıklarla çürüme ve bozulma işaretlerini kontrol etmek önemlidir.

Yeşil Yapraklı Sebzeler ve Otlar

Yeşil yapraklı sebzeleri aldıktan kısa süre sonra yemek en iyisidir ama dolapta bir hafta dayanabilirler. Lahana, karalahana, pazı ve Çin lahanası, diğer yiyeceklerden ayırmak için sebzeliğe ve buzdolabı rafına olduğu gibi koyulabilir ama gevşek yeşillikler ve otlar hava sızdırmayan bir kapta saklanabilir. Bunlar ıslak olduğunda kolayca çürür, o yüzden nemi emmesi için kabın içine kağıt havlu koymak genelde iyi bir fikirdir ve düzenli aralıklarla solma işaretlerini kontrol etmelisiniz. Yeşil yapraklı sebzeleri birçok meyvenin, özellikle elmalar ve muzların yanına asla koymayın çünkü bu onların daha hızlı bozulmalarına neden olur.

Başka Sebzeleri Saklamak

Birçok başka sebze türü sebzelikte veya buzdolabı rafında delikli bir poşette gayet iyi saklanabilir. Kereviz, havuç ve kuşkonmaz suda saklandıklarında veya nemli kağıt havluya sarıldığında daha uzun dayanabilir; kuşkonmaz bu şekilde birkaç gün dayanır, kerevizle havuçlar bir iki hafta dayanabilir. Yeşil yapraklı olan her şeyin, örneğin havuç ve pancarın saklamadan önce yeşillikleri çıkarılmalıdır. Mısır kabuğuyla saklanmalıdır, böylece birkaç gün dayanabilir.
________________
aşkın ekimi kasımı olmaz ki.
ılık bir ekim sabahında,
ayaz bir şubat akşamında,
ya da temmuz güneşinde sevemez miyim seni?
severim, hem de çok!
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
meyveler, nasil, saklanir, sebze

Seçenekler
Stil


Saat: 06:28

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,