ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar

Yemek Tarifleri - Sırlar Yemek Paylaşımlarımız Burada


7 Şubat Pazar: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

Yemek Paylaşımlarımız Burada


7 Şubat Pazar: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

ForumSevgimiz Hanımefendiler Kategorisinde ve Yemek Tarifleri - Sırlar Forumunda Bulunan 7 Şubat Pazar: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> 7 Şubat Pazar: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi 1- Tavuklu Kiş Malzemeler; Hamur için, 400 gr un 200 gr tereyağı 1 ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 15 Şubat 2016, 18:46   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Hamûş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Yorgun
Üyelik tarihi: 15 Ocak 2016
Mesajlar: 3.315
Konular: 278
Beğenilen: 415
Beğendiği: 1
www.forumsevgisi.com
Standart 7 Şubat Pazar: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

7 Şubat Pazar: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

1- Tavuklu Kiş

Malzemeler;

Hamur için,

400 gr un
200 gr tereyağı
1 tutam tuz
2 yumurta
2-3 yemek kaşığı soğuk su

Beşamel sos için;
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Beyaz biber
Muskat

Harç için;
1 su bardağı kaşar peyniri – rende
250 gr haşlanmış ve irice didilmiş tavuk eti

Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri – rende

Hazırlanışı;
Kiş hamuru için önce un ve tereyağını parçalayıcının haznesine alın ve kum kıvamına gelinceye kadar çekin, ardından yumurta ve tuzu ekleyip parçalayıcı da çekmeye devam edin son olarak hamur haline gelebilmesi için 2-3 yemek kaşığı su ilave edip parçalayıcıda çekin. Hamur birleşince tezgaha alın streç filme sarıp 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.

İç harç için bir sos tenceresinde tereyağını eritin, ardından unu ekleyip renk alana kadar iyice kavurun. Sütü sürekli karıştırarak yavaşça ilave edin ve karışım kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. beşamel sosu ocaktan alın tuz, karabiber, muskat ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tavuk parçalarını ilave edin ve harmanlayın.

Kiş hamurunu koyacağınız küçük kalıplara hamurdan parçalar kopartıp fazla yoğurmadan kalıpların içine yerleştirin. Tüm kalıplar hazır olduktan sonra bir çatal yardımı ile hamurun tabanına delikler açın. Hazırladığınız mini kişlerin üzerlerini yağlı kağıtla kaplayın ve üzerlerine ağırlık olması için baklagil koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kör pişirme yapın.
Daha sonra ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp kişleri yeniden fırına verin ve 10-15 dakika daha pişirin.
Son olarak kişleri fırından çıkartıp hazırladığınız tavuklu beşamel harç ile doldurup üzerlerine rende kaşar peyniri serpin ve peynir eriyip kızarana kadar 15 dakika daha pişirin





2- Tahinli Nohut Piyaz

Malzemeler;

3 su bardağı haşlanmış nohut
4 yemek kaşığı tahin
4 yemek kaşığı zeytinyağı
½ limonun suyu
1 tatlı kaşığı sumak
½ demet maydanoz
½ demet taze nane
50 gr.kurutulmuş domates
Tuz

Hazırlanışı;
Nohutu 1 gece önceden ıslatın ve 1 saat tuzlu ve şekerli suda pişirin.
Maydanoz ve taze naneyi ince kıyın.

Kurutulmuş domatesi jülyen doğrayın.

Bir kapta 4 yemek kaşığı tahin,1/2 limonun suyu,4 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz ve sumağı iyice çırparak sos haline getirin.

Maydanoz ve naneyi ilave edip karıştırın.Kurutulmuş domatesi ekleyerek harmanlayın.

En son nohutları karıştırın ve servis edin.





3- Hindistan Cevizli Çikolatalı Kup

Malzemeler;

Keki için;

2 yumurta
1 su bardağı şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz

Kreması için;
500 ml + ½ su bardağı süt
3-4 kaşık irmik
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
160 gr Hindistan cevizi

Üzeri için
300 gr bitter çikolata
200 gr krema

Hazırlanışı;
Bir kapta yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın, ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip bir spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırın ve tabanıyla kenarlarını yağladığınız kek kalıbına döküp 180 dere önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika pişirin.

Bir sos tenceresinde süt, tereyağı, irmik ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Muhallebi pişince ocaktan alın ve önce beyaz çikolatayı ekleyin karıştırın son olarak Hindistan cevizini ekleyin iyice karıştırın ve kenara alın.
Ayrı bir sos tenceresinde kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın, bitter çikolatanın üzerine dökün ve çikolatanın erimesini sağlayın.

Birleştirmek için; Servis kabınızın tabanına keki ellerinizle ufalayarak bir katman hazırlayın üzerine Hindistan cevizli muhallebiden bolca koyun ve son olarak da kubunuzu çikolata ganaj ile kaplayın. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edin.



________________





Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.




imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
ardanin, listesi, mutfagi, pazar, subat, tarif

Seçenekler
Stil


Saat: 20:12

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,