ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar

Yemek Tarifleri - Sırlar Yemek Paylaşımlarımız Burada


20 Şubat Cumartesi: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

Yemek Paylaşımlarımız Burada


20 Şubat Cumartesi: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

ForumSevgimiz Hanımefendiler Kategorisinde ve Yemek Tarifleri - Sırlar Forumunda Bulunan 20 Şubat Cumartesi: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> 20 Şubat Cumartesi: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi 1- Tahıllı Yoğurt Çorbası Malzemeler; 2,5 su bardağı buğday – haşlanmış 1 su ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 11 Mart 2016, 12:35   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Hamûş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Yorgun
Üyelik tarihi: 15 Ocak 2016
Mesajlar: 3.315
Konular: 278
Beğenilen: 415
Beğendiği: 1
www.forumsevgisi.com
Standart 20 Şubat Cumartesi: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

20 Şubat Cumartesi: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

1- Tahıllı Yoğurt Çorbası

Malzemeler;

2,5 su bardağı buğday – haşlanmış
1 su bardağı kuru börülce – haşlanmış
1 su bardağı yeşil mercimek – haşlanmış
1 lt su
Tuz
Beyaz biber
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam nane
1 tutam kırmızı pul biber

Hazırlanışı;

Haşlanmış baklagilleri bir tencereye alın ve üzerine 1 litre su koyup kaynamaya bırakın.

Miyanesi için yoğurt, un ve yumurta sarısını ayrı bir kasede çırpın, çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu karışımı çorba tenceresine karıştırarak ilave edin, 10 dakika kadar tıkırdatın.

Üzeri için erittiğiniz tereyağına pul biber ve naneyi ekleyin çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.



________________





Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.




imza
Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 11 Mart 2016, 12:36   #2
Durumu:
Çevrimdışı
Hamûş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Yorgun
Üyelik tarihi: 15 Ocak 2016
Mesajlar: 3.315
Konular: 278
Beğenilen: 415
Beğendiği: 1
www.forumsevgisi.com
Standart Cevap: 20 Şubat Cumartesi: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi

2- Patlıcan Musakka

Malzemeler;

3 adet orta boy kemer patlıc an – alacalı soyulup verev doğranmış
Ayçiçeği yağ - kızartmak için
Zeytinyağı
1 adet kuru soğan
300 gr. orta yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çarliston biber – küçük yemeklik doğranmış
4 orta boy domates – soyulmuş, küp doğranmış
½ su bardağı su
½ bağ maydanoz

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su

Hazırlanışı;

Patlıcanın saplarını kesin, kabuklarını alaca soyun, verev dilimler kesin. Tuzla ovup, 5-10 dakika beklettikten sonra mutfak kağıdıyla kurulayın. Kızgın ayçiçeği yağında patlıcanları renk alana kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın.

Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun, ardından kıymayı ilave edin, baharatlandırın ve kavurun. Kıymalar pişince biberleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından domates ve suyunu ekleyip pişirin. Altını kapatınca üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Fırın kabına kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin, üzerine kıymalı harcı da yarısını yayın ve kalan patlıcanlarla kıymalı harcın üzerini kaplayın. Kalan kıymalı harcı da patlıcanların üzerine yayın.

Ayrı bir kasede salçayı su ile açtıktan sonra musakkanın üzerine yayın
Son olarak ince doğranmış maydanozları kıymalı harcın üzerine serpin. Üzerini folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirin.


________________





Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.




imza
Alıntı ile Cevapla

Okunmamış 11 Mart 2016, 12:36   #3
Durumu:
Çevrimdışı
Hamûş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cok Yorgun
Üyelik tarihi: 15 Ocak 2016
Mesajlar: 3.315
Konular: 278
Beğenilen: 415
Beğendiği: 1
www.forumsevgisi.com
Standart Cevap: 20 Şubat Cumartesi: Arda'nın Mutfağı Tarif Listesi


3- Sütlü Nuriye

Malzemeler;

40 yaprak hazır baklavalık yufka
350 gr tereyağı
4 su bardağı file fındık

Şerbeti için;

3 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı;

Sos tenceresinde tereyağını eritin. Fırın kabına baklava yufkalarını 20 kat aralarına tereyağı sürerek yayın. İlk 20 katı bitirince ortasına file fındıkları serpin ve üzerini tekrar aralarını yağlayarak 20 kat daha baklava yufkası ile kaplayın. Kenarları bıçak ile kesip fazlalıkları atın ve tatlıyı eşit kareler halinde kesip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Şerbeti için; Bir tencereye su, süt ve şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Şerbeti kaynatmayın.
Baklava fırından çıkınca 1-2 dakika dinlendirdikten sonra sıcak tatlıya ılık olan şerbetini verin tatlı soğuyunca servis edin.

________________





Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.




imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
ardanin, cumartesi, listesi, mutfagi, subat, tarif

Seçenekler
Stil


Saat: 13:14

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.
escort istanbul escort Avcılar escort Ankara escort Ankara escort Ankara escort Ankara escort Ankara escort porno izle porno izle porno izle altyazılı porno altyazılı porno porno izle ---- escort bayan - ankara escort bayan - ankara escort - istanbul escort