ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Yöresel Yemekler


Divriği Pilavı Tarifi


Divriği Pilavı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Yöresel Yemekler Forumunda Bulunan Divriği Pilavı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Divriği Pilavı Tarifi Ülkemiz insanı yapısı dolayısıyla lezzetli yemeklere bir hayli düşkündür. Farklı yörelerimizde farklı farklı tatlar kendini göstermektedir. Coğrafik ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 04 Ocak 2015, 13:27   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Divriği Pilavı Tarifi

Divriği Pilavı Tarifi



Ülkemiz insanı yapısı dolayısıyla lezzetli yemeklere bir hayli düşkündür. Farklı yörelerimizde farklı farklı tatlar kendini göstermektedir. Coğrafik olarak da birçok ürün yetiştiği için lezzet çeşitliliği bir hayli fazladır. Bu nedenle de her yörenin kendine birçok yemeği vardır. Divriği pilavı ise Sivas iline ait yöresel bir lezzettir. 4 kişilik bu tarife gelin hep birlikte bakalım.

Malzemeler:

50 gram tereyağı
200 gram kuzu eti
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı badem içi
1 su bardağı kuş üzümü
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Malzemesi bol ve meşakkatli bir yemek. Ancak çok leziz sonuçlar veriyo.
Yapılışı:

Pirinci tuz ve limon ilave edilmiş sıcak suda yarım saat bekletin ve yıkayıp süzün. Üzümleri yıkayıp 20 dakika sıcak suda bekletin.
Kuzu etini küp küp doğrayıp haşlayın ve bademleri tereyağının yarısından biraz daha fazlası ile kavurun.
Kalan tereyağı ile soğanları incecik doğrayıp kavurun. Sonra da nohut, kuş üzümü, baharatları ve haşlamış olduğunuz eti ilave edin.
5 dakika daha kavurup sıcak su ekleyin. Kaynayınca pirinçleri süzüp ilave edin ardından badem ve tuzunu da ekleyin.
Kapağını kapatıp pişirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmesine özen gösterin. Ardından yemeğinizi 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Divriği pilavı hazırdır afiyet olsun!
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
divrigi, pilavi, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 16:27

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,