ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Yöresel Yemekler


Peynirli Hayrabolu Tatlısı Tarifi


Peynirli Hayrabolu Tatlısı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Yöresel Yemekler Forumunda Bulunan Peynirli Hayrabolu Tatlısı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Peynirli Hayrabolu Tatlısı Tarifi Peynirli Hayrabolu Tatlısı İçin Malzemeler (6-8 Kişilik) 500 gram tuzsuz lor peyniri 1,5 su bardağı un ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 04 Ocak 2015, 13:35   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Peynirli Hayrabolu Tatlısı Tarifi

Peynirli Hayrabolu Tatlısı Tarifi

Peynirli Hayrabolu Tatlısı İçin Malzemeler (6-8 Kişilik)

500 gram tuzsuz lor peyniri
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
2 adet yumurta
125 gram yumuşak bitkisel margarin
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 fincan kuru, çekirdeksiz üzüm
Şurup malzemeleri
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu


Peynirli Hayrabolu Tatlısı Hazırlanışı

Tuzsuz loru, toz şekeri ve irmiği derin bir kasenin içine koyun. İçine yumuşamış bitkisel yağı ve yumurtaları ilave edin. Vanilya, karbonat, kuru üzüm ve çekilmiş iç cevizi ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hafif elinize yapışacak yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Fırın tepsisinin içine fırın kağıdınızı serin ya da tepsinizi sıvı yağla yağlayın.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bunları elinizde yuvarlayın. Üstüne hafifçe bastırarak, fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden 160 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içinde hazırladığınız malzemeyi pişirin.
Tatlımızın şerbetini hazırlamak için tencerenin içine su ve toz şekeri koyalım. Bunu kısık ateşte karıştırarak kaynatalım.
Şerbetimiz kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edelim. Bu şekilde 5 dakika daha kaynatalım.
Fırında pişmiş ve soğumuş olan tatlıların üzerine sıcak şurubumuzu dökelim.
Tatlıları arada bir çevirerek şurubu içine çekmesine yardımcı olalım.
Yarım saat kadar beklettikten sonra tatlımızı servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
hayrabolu, peynirli, tarifi, tatlisi

Seçenekler
Stil


Saat: 15:26

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,