ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Yöresel Yemekler


Isparta Yöresi Kabune Pilavı Tarifi


Isparta Yöresi Kabune Pilavı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Yöresel Yemekler Forumunda Bulunan Isparta Yöresi Kabune Pilavı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Isparta Yöresi Kabune Pilavı Tarifi MALZEMELER 1 adet tüm gerdan 2 su bardağı baldo pirinç 1 kase haşlanmış nohut 2 ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 04 Ocak 2015, 13:37   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Isparta Yöresi Kabune Pilavı Tarifi

Isparta Yöresi Kabune Pilavı Tarifi


MALZEMELER

1 adet tüm gerdan
2 su bardağı baldo pirinç
1 kase haşlanmış nohut
2 adet soğan
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı yenibahar
100 gr. tereyağ




YAPILIŞI

Öncelikle gerdanın tüm yağları temizleyin ve iyice yıkanıp,içine tüm bir soğan ve biraz tuz attığınız suda iyice pişene kadar haşlayın..[Ben düdüklüde haşladım 45 dakikada çok güzel pişti..]Daha sonra pişen gerdanı,iyice soğutun ve ince ince didiklenerek kemiğinden ayrınGerdanı haşladığınız suyu dökmeyin çok güzel bir et suyu oldu,onun yarısını pilavda kullanacağız,diğer yarısınıda arzu ettiğiniz yemekte kullanmak için buzluğa koyun....
Pirinçlerinizi biraz tuz attığınız sıcak suda 1 saat kadar ıslayın..
Soğanlarınızı ince piyazlık şekilde doğrayın ve tuz,karabiber ,yenibaharla ovup,pilav tencerenizin dibine döşeyin..
Soğanlarınızın üzerine ince ince liflere ayrılmış gerdan etinizi yayın,onun üzerinede nohutları yayın.Onun üzerinede pirinçlerinizi iyice süzüp , yayın.Daha sonra et suyu ve normal suyunuzu ekleyin,en sonda tereyağınızı eritin ve hepsinin üzerine gezdirin.Pilavınızı önce yüksek ateşte,sonrada kısık ateşte pirinçleriniz pişene kadar pişirin ve pilavınızı dinlenmeye bırakın.
Pilavınızı servis edeceğiniz zaman geniş kenarlı bir tabağa ters çevirip ,ikram edin..
not :Pilavın orjinalinde yok ama istenirde tereyağında kavrulmuş bademlerle süslene bilir
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
isparta, kabune, pilavi, tarifi, yoresi

Seçenekler
Stil


Saat: 10:59

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,