ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Yöresel Yemekler


Ege Yöresi Kabak Patates Çalkaması Tarifi


Ege Yöresi Kabak Patates Çalkaması Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Yöresel Yemekler Forumunda Bulunan Ege Yöresi Kabak Patates Çalkaması Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Ege Yöresi Kabak Patates Çalkaması Tarifi Malzemeler - 4 Adet Kabak - 1 Tatlı kaşığı Karabiber - 4 Adet Patates ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 04 Ocak 2015, 13:38   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Ege Yöresi Kabak Patates Çalkaması Tarifi

Ege Yöresi Kabak Patates Çalkaması Tarifi



Malzemeler
- 4 Adet Kabak
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber
- 4 Adet Patates
- 1 Baş Sarımsak
- 2 Yemek kaşığı Taze Biberiye Yaprağı
- 2 Yemek kaşığı Taze Kekik
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

Çalkama Malzemeleri
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber
- 1 Yemek kaşığı Limonun Suyu
- 1 Çay bardağı Su
- 1 Tutam Tuz
- 1 Çay bardağı Un
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı

Hazırlanışı
Kabakları ve patatesleri bilinen yöntemlerle ayıklayıp yıkayınız. Patatesleri boylamasına ikiye bölünüz. Kabakları ve patatesleri şekillerini bozmadan enlemesine 1-2 mm kalınlığında ince ince doğrayınız. Gene şekillerini bozmadan yağlanmış fırın kabına bir sıra kabak bir sıra patates olmak üzere yan yana diziniz. Üzerlerine parmakla hafif bastırıp meyil veriniz. Aralara sarımsak dişlerini yerleştirip üzerlerine zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeleri gezdiriniz. Fırın kabının üzerini örtmeden 200 derece kızdırılmış fırına veriniz. Yaklaşık 40-45 dakika sonra kabı fırından alınız. Üzerine bir kap içinde bir arada çırpılmış çalkama malzemelerini gezdiriniz. Kabı tekrar fırına veriniz. Yaklaşık 10-15 dakika sonra kabı fırından alınız. Kabak patates çalkamasını fırından çıkar çıkmaz servis yapınız. Not: İstiyorsanız, yemek piştikten sonra üzerine rende tulum peyniri ile ufalanmış bayat ekmek içi karışımını gezdirip fırında 5 dakika daha pişirdikten sonra servise verebilirsiniz.

İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2235 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 559 Kcal
Doğal Beslenme
Kabak mevsime uygun değil.
Sarımsak mevsime uygun değil.
Taze Kekik için mevsim bilgisi yok..
Taze Biberiye Yaprağı için mevsim bilgisi yok..
Karabiber mevsime uygun değil.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
calkamasi, ege, kabak, patates, tarifi, yoresi

Seçenekler
Stil


Saat: 04:10

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,