ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Yöresel Yemekler


Kayseri Yöresi Kıymalı Tandır Böreği


Kayseri Yöresi Kıymalı Tandır Böreği

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Yöresel Yemekler Forumunda Bulunan Kayseri Yöresi Kıymalı Tandır Böreği Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Kayseri Yöresi Kıymalı Tandır Böreği Malzemeler: 4 su bardağı un 1 su bardağı süt 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1/2 paket ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 22 Ocak 2015, 01:15   #1
Durumu:
Çevrimdışı
Liich
Üye
Liich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Keyifli
Üyelik tarihi: 14 Kasım 2014
Yaş: 24
Mesajlar: 7.850
Konular: 4856
Beğenilen: 1368
Beğendiği: 1252
www.forumsevgisi.com
Standart Kayseri Yöresi Kıymalı Tandır Böreği

Kayseri Yöresi Kıymalı Tandır Böreği

Malzemeler:

4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket toz maya
1 çorba kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su

Yağlamak İçin:

250 gr tereyağı
1 çorba kaşığı tahin

İçi İçin:

400 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz, pul biber

Üzeri İçin:

1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt


Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp dinlendirip mayalandırmadan hamuru iki bezeye bölün.
Arası için tereyağını eritip ocaktan alın ve tahini ekleyip karıştırın.
İlk bezeyi hafif unlu zeminde yufka büyüklüğünde açıp erittiğiniz tereyağlı karışımın yarısını açtığınız yufkanın üzerine döküp her tarafına eşit şekilde fırça ile yayın.
Donması için 10-15dk bekleyip açtığınız yufkayı ortadan ikiye kesip uç kısımlarından başlayıp rulo sarıp salyangoz şeklinde içe kıvırın. Bir bezeden 2 adet salyangoz kıvrımınız olacak.
Hazırladığınız hamurları buzdolabına koyup 1 saat bekletin.
Diğer bezeye de aynı işlemleri yapın.

İçi için kıymayı tencereye koyp altı kısıp şekilde ağzını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanları küçük, küçük doğrayıp suyunu çeken kıymaya tereyağı ile birlikte ekleyip soğanlar ölene kadar kavurup tuz ve pul biberi ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Buzdolabından iki hamuru çıkartıp üst üste koyup fırın tepsisi ebatında açıp hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine kıymalı harcı yayıp diğer iki bezeyide aynı şekilde üstüste koyup açın ve kıymalı harcın üzerine kapatıp kenarlarına iyice bastırıp kapatın (pişerken açılmasın diye)
Üzeri için yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırpıp böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp 20 dk dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
boregi, kayseri, kiymali, tandir, yoresi

Seçenekler
Stil


Saat: 09:06

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

ankara escort, izmir escort ankara escort, ankara escort bayan, eryaman escort, bursa escort pendik escort, antalya escort,