ForumSevgisi.Com

  ForumSevgisi.Com > ForumSevgimiz Hanımefendiler > Yemek Tarifleri - Sırlar > Yöresel Yemekler


Sivas'ın meşhur lezzetlerinden Alatlı Pilavı Tarifi


Sivas'ın meşhur lezzetlerinden Alatlı Pilavı Tarifi

Yemek Tarifleri - Sırlar Kategorisinde ve Yöresel Yemekler Forumunda Bulunan Sivas'ın meşhur lezzetlerinden Alatlı Pilavı Tarifi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Sivas'ın meşhur lezzetlerinden Alatlı Pilavı Tarifi Yarım kg kuzu kuşbaşı et 2 su bardağı pirinç Yeteri kadar su 1 adet ...

Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil

Okunmamış 20 Nisan 2016, 13:12   #1
Durumu:
Çevrimiçi
Gülfem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cap Canli
Üyelik tarihi: 22 Şubat 2016
Şehir: Türkiye'li
Mesajlar: 1.594
Konular: 1302
Beğenilen: 718
Beğendiği: 397
www.forumsevgisi.com
Standart Sivas'ın meşhur lezzetlerinden Alatlı Pilavı Tarifi

Sivas'ın meşhur lezzetlerinden Alatlı Pilavı Tarifi



Yarım kg kuzu kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
Yeteri kadar su
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kuru üzüm
Bir buçuk su bardağı sıcak et suyu, tuz

Alat için: 6 adet tane karabiber
4 adet karanfil
1 çorba kaşığı yenibahar


ETİ bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip, pişmeye bırakın. 3 adet tane karabiber, 2 adet karanfil ve yarım çorba kaşığı yenibahar serpip, karıştırın. Daha sonra pirinci üzerine çıkacak kadar sıcak ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Suyunu süzün ve bir kenara alın. İnce kıyılmış soğanı, 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Geri kalan alat malzemesini ekleyip karıştırın. Soğanın üzerine pişen alatlı eti yerleştirin. Üzerine haşlanmış ve kabukları çıkarılmış nohut ile kuru üzümü serpin.

En üste de pirinci yayın ve tuzunu ayarlayın. Sıcak et suyunu gezdirin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kalan 2 çorba tereyağını eritip, pişen pilavın üzerine gezdirin ve kapağı kapalı olarak 15 dakika demlen-meye bırakın.

Daha sonra bir servis tabağına ters çevirip çıkarın ve
sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Pilavın lezzetinin artması için, etin ve soğanın alat baharatıyla 3-4 saat önceden terbiyelenmesi gerekir
________________

Sizin İmza Resimleri Görmeniz İçin Yetkiniz Yok. Lütfen Üye Olun.
imza
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla

Etiketler
alatli, lezzetlerinden, meshur, pilavi, sivasin, tarifi

Seçenekler
Stil


Saat: 18:38

Forum Yasal Uyarı
vBulletin® ile Oluşturuldu
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.

ForumSevgisi.Com Her Hakkı Saklıdır
Tema Tasarım:
Kronik Depresif


Sitemiz bir 'paylaşım' sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabiliyorlar. Bu sebepten ötürü, sitemizdeki mesaj ya da konulardan doğabilecek yasal sorumluluklar o yazıyı paylaşan kullanıcıya aittir ve iletişim adresine mail atıldığı taktirde mesaj ya da konu en fazla 48 saat içerisinde silinecektir.

izmir escort istanbul escort, Ankara escort, Ankara escort, Ankara escort, Ankara escort, porno izle, sex izle, porno izle, escort bayan, ankara escort bayan, kayseri escort ankara escort beylikdüzü escort ankara escort, istanbul escort, kayseri escort ankara escort beylikdüzü escort antalya escort,